– tudományos tartalomsugárzás az interneten


 
GW a Facebook-on   >>>     <<<

Közvetítési eseménynaptárunk:

^^^^^^
Áprilisi közvetítéseink és archívumuk


  • 2023. május 2. (K) 20 órától:
    Meteoritikai esték - GW Cafe
    Szklenár Tamás: Bolygósztori - egy meteorit kiállítás margójára

  • 2023. május 3. (Sze) 18 órától:
    Garai Géza Szabadegyetem (Szfvár)
    Dr. Alexy Márta: A műszaki és informatikai eszközök a precíziós állattartás szolgálatában - miért fontos a gazdasági állataink közérzete?

  • 2023. május 4. (Cs) 17 órától:
    ELTE "Alkímia ma"
    Sarkadi Livia XXI. századi kihívások az élelmiszer-minőség és élelmiszer-biztonság területén

  • 2023. május 8. (H) 20 órától:
    VCSE Virtuális Klub
    Hegedüs Tibor: A planetáriumok története - egy jeles évforduló kapcsán

  • 2023. május 12. (P) 16 órától:
    BME TTK Science Campus
    Nagy Gábor Péter: A kiberbiztonság matematikája

  • 2023. május 16. (K) 18 órától:
    Numizmatikai előadássorozat
    Kovács Enikő: Pénz-Divat. Stíluskorszakok a középkori magyar pénzeken

  • 2023. május 18. (Cs) 17 órától:
    ELTE "Alkímia ma"
    Homonnay Zoltán: Gigawattos környezetbarát atomreaktorok a láthatáron - csak győzzük kibírni!

  • 2023. május 22. (H) 10:30-tól:
    VCSE Virtuális Klub extra
    Csizmadia Szilárd: Bolygóvédelem, kozmikus fenyegetettségünk

  • 2023. május 26. (P) 16 órától:
    BME TTK Science Campus
    Härtlein Károly: Brutális fizika - Science Campus edition

  • 2023. június 1. (Cs) 17 órától:
    ELTE "Alkímia ma"
    Róka András: Időutazás kémiai tárlatvezetéssel

  • 2023. június 6. (K) 20 órától:
    VCSE Virtuális Klub
    Kérdezd meg a csillagászt - 3.



    2023-ban is folytatódik azon előadássorozatok, találkozók, konferenciák, események élő közvetítése, amelyre meghívnak bennünket.



    GW-Arch - korábbi adásaink
    letölthető archívuma:






  •  

    Élő közvetítésünk május 4-én, csütörtökön 17 órától:

    Sarkadi Livia:
    XXI. századi kihívások az élelmiszer-minőség és élelmiszer-biztonság területén
    (ELTE "Alkímia ma" előadássorozat)


    Az élelmiszerek, élelmiszer alapanyagok megfelelő minőségű, biztonságos előállítása a globális környezeti változások között nagy kihívást jelent az agrárgazdaság számára. Az élelmiszeriparnak is számos feladattal kell szembenéznie, hogy megfeleljen az állandóan változó fogyasztói igényeknek. A világszerte bekövetkezett társadalmi, gazdasági és környezeti változások mellett a pandémia felerősítette a szemléletváltás szükségességét az élelmiszer-politikában is. Annak érdekében, hogy az élelmiszer-minőség és élelmiszer-biztonság az egész élelmiszer-ellátási láncban, a termőföldtől az asztalig, megtartható legyen, jobb együttműködés szükséges az agrárgazdaság, az élelmiszeripar és a tudományos műhelyek között. (Az előadó Sarkadi Livia vegyészmérnök, a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem (MATE) egyetemi tanára, a Magyar Kémikusok Egyesülete Intézőbizottságának elnöke)

    A kísérleti részben Tüdős Éva: Eszünk, iszunk, emésztünk - a kémikus szemével. A kísérletező az Óbudai Árpád Gimnázium kémia-matematika szakos tanára, vegyész.




    Az előadás helyszíne: az ELTE TTK lágymányosi északi tömbjében (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A), az Eötvös teremben (földszint 0.83 terem). A teremhez további bejárati lehetőség: az 1. emelet 1.67-es vagy 1.68-as ajtón.

    Az előadássorozat honlapja: http://www.chem.elte.hu/alkimia_ma.html




    Közvetítésünk partnere a





    Friss információkért, újdonságokért látogass el Facebook oldalunkra,
    tekintsd meg korábbi közvetítéseink archívumát,
    illetve iratkozz föl Youtube csatornánkra!




    © GalileoWebcast.hu - 2009-től napjainkig
    info & galileowebcast.hu


    Kattintás az oldalon 2014.09.19-e óta: