– tudományos tartalomsugárzás az interneten
Közvetítési eseménynaptárunk:

 • 2013. június 25-30. (K-Szo) minden nap 9 órától:
  Nyári TÖK tábor 2013 - élőben Mártélyról

 • 2013. augusztus 11-13.:
  A Perseida-meteorraj maximum rádiós detektálása

 • 2013. augusztus 27. (K) 18 órától:
  Garai Géza Szabadegyetem, Székesfehérvár:
  Dr. Budavári Tamás, fizikus: Távoli szupernóvákkal a Nobel-díj közelében  Szeptembertől folytatódik azon előadássorozatok, találkozók, konferenciák, események élő közvetítése, amelyre meghívnak bennünket. (Részletekkel rövidesen.)  GW-Arch - korábbi adásaink
  letölthető archívuma:

  GW-Past - itt nézhetők előző közvetítéseink folyamatosan:

  Közvetítéseink partnere a

 •  

  Következő élő közvetítésünk augusztus 27-én, kedden 18 órától:

  Dr. Budavári Tamás, fizikus:
  Távoli szupernóvákkal a Nobel-díj közelében

  (Garai Géza Szabadegyetem, Székesfehérvár)  Az Univerzum tágulásának ténye régóta ismert a nagyközönség számára. Sokan hallhattak a tágulás gyorsulásáról is. Az előadásból megtudhatjuk, hogy a távoli szupernóvák vöröseltolódásának elemzése milyen újabb eredményeket hozott, s ezekből milyen kozmológiai következtetéseket lehet levonni. Kiderül, mi köze van az előadó által vizsgált SN1997ff szupernóvának a 2011-es fizikai Nobel-díjhoz.
  A tudomány jeles évfordulóinak emlékére 12 részes ismeretterjesztő előadás-sorozatot hirdetett meg az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központja (AREK) a TIT Fejér Megyei Egyesületével együttműködésben, melynek később folytatása várható. Az idei évben szabadegyetemünk Garai Géza, a Videoton egykori legendás fejlesztőmérnöke nevét viseli. Az előadók az Óbudai Egyetem oktatói, valamint az egyetemmel kapcsolatban álló neves meghívott kutatók, szakemberek lesznek.

  A Szabadegyetem célja, hogy egyszerre népszerű, a publikum számára érthető nyelven, ugyanakkor tudományos igényű, újdonságokkal tarkított, korszerű előadások keretében, neves előadók mutassák be világunk és a tudományos élet legidőszerűbb kérdéseit a hallgatóság számára.


  Az előadás helyszíne: Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ - Székesfehérvár, Budai út 45. - "K" épület fsz. 28.

  © GalileoWebcast.hu - 2009-től napjainkig